.
.
.
.
.
.
در ماجرای انتشار فیشهای حقوقی بازهم پای برادر رئیس جمهور به میان کشیده شد. رئیس سازمان بازرسی اعلام کرد که حسین فریدون در ماجرای انتصاب رئیس بانک رفاه نقش داشته است و اصرار کرده که علی صدقی مدیریت این بانک را به عهده بگیرد. سخنانی که البته برادر روحانی در جریان راهپیمایی روز قدس آن را تکذیب کرد.
فریدون گفت:«
انتصاب و تغییر روسای بانکها توسط مجمع عمومی بانک و پس از طی مراحل قانونی صورت می گیرد و اصولا فرایند تعیین مدیرعامل یک بانک در حیطه اختیارات و وظائف دستیار اجرائی رئیس جمهور نبوده است. این اظهارات را موجب هتک حیثیت افراد در رسانه ها و مخدوش شدن جایگاه مهم سازمان بازرسی کل کشور می دانم و در عین حال حق پیگیری قانونی به جهت هتک حرمت و افترا را برای خود محفوظ می دانم.»
le="text-align: justify;" dir="RTL" align="justify">هرچند فریدون نقش خود را در این ماجرا تکذیب کرد اما نمیشود از نقش جنجالی او در دولت به سادگی گذشت. برادر رئیس جمهور نقش ویژه ای در دولت روحانی دارد. او همیشه همراه با رئیس جمهور است از دیدار ها بگیرید تا حضور در مجلس خبرگان و حتی به عنوان نماینده رئیس جمهور در مذاکرات هستهای شرکت میکند.بسیاری بر این باور هستند که حسین فریدون در دولت یازدهم دقیقا همان نقشی را بازی میکند که اسفندیار رحیم مشایی در دولت احمدی نژاد بازی میکرد. بسیاری از منتقدان دولت روحانی بر این باور هستند که فریدون سواستفادههای مالی فراوانی دارد که اگر دستگاه قضایی به آن رسیدگی کند تبدیل ب یکی جنجالی ترین پروندههای تاریخ خواهد شد. به طور مثال زاکانی نماینده سابق مردم تهران در مجلس میگوید:« آقای رئیسجمهور به جای اینکه به دنبال فساد و سازمان فساد بگردند، بهتر است به برادر خودشان، دفتر خودشان و وزارت نفت توجه کنند.»
تمام این حواشی باعث شد تا غیب چند ماه او در دولت، تبدیل به سوژه رسانهها شود و برخی بگویند که برادر رئیس جمهور بازداشت شده است. مسئله ای که البته تکذیب شد و بعد از آن فریدون در مراسم رسمی حضور پیدا کرد.
صادق خرازی از چهرههای شناخته شده جریان اصلاحات نیز در گفتوگویی به نقش ویژه فریدون در دولت روحانی اشاره کرده بود. او به ماجرای انتخابش به عنوان قائم مقام ظریف اشاره کرده و میگوید:« با آقای ظریف سه جلسه داشتم و خواهش کردند که قائم مقامی وزارت خارجه را بپذیرم که قبول نکردم. بعد دیدم که آقای ظریف پیگیری نکرد و آقای روانچی را به منزل من فرستاد و گفت که آقای فریدون با آقای ظریف تماس گرفت و گفته که چرا میخواهد خرازی را به عنوان قائم مقام وزارت خارجه انتخاب کند؟ فریدون به آقای ظریف گفت اگر خرازی را بگذاری قائم مقام، وزارت خارجه دیگر دست ما نیست و ما کارهای نیستیم. ظریف هم مقاومتی نکرد. بعدها آقای روحانی پیغام داد که من با این انتخاب مخالفت نکردم.»
تمام این سخنان و حواشی نشان میدهد نقش فریدون در دولت روحانی معمولی نیست و او زمینه جنجالهای فراوانی را در دولت روحانی کلید زده است و میتواند در آستانه انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم تبدیل به پاشنه آشیل روحانی باشد. رئیس جمهور باید هرچه زودتر فکری برای برادر خود و نقش او در دولت کند. روحانی با عنوان یک سیاستمدار کارکشته در فضای سیاسی کشور نباید اجازه دهد که مشایی دیگر در ایران شکل بگیرد. نقش فریدون در دولت یازدهم باید هرچه زودتر شفاف شود و مشخص شود او به عنوان برادر رئیس جمهور چه نقشی در دولت دارد. سوالی که در اینجا مطرح است این است که آیا فریدون تنها برادر رئیس جمهور است یا نه نقشی فراتر از آن دارد.
حسین فریدون»، متولد ١٣٤٢ در «سرخه» استان سمنان است. او پس از انتصاب حسن روحانی به ریاستجمهوری، به عنوان دستیار ویژه رئیسجمهوری مشغول به کار شد. او پیش از این از دیپلماتهای وزارت خارجه بوده و در چندین کشور ازجمله مالزی سفیر بوده است. «حسن روحانی» درباره علت تفاوت نام خانوادگی خود با برادرش، در کتاب خاطراتش نوشته: «نام خانوادگی من همانطور که قبلا اشاره کردم، «فریدون» بود و هماکنون نیز در شناسنامه پدرم، خواهران و برادرم همین نام فامیل ثبت شده است.
وقتی در سال ١٣٤٠ وارد قم شدم، دوستان طلبه به نامخانوادگی من ایراد میگرفتند و میگفتند: فردا که آیتالله شدید، مردم شما را آیتالله فریدون بخوانند؟! اصلا این نام فامیل مناسب فعالیت آینده شما نیست و باید آن را تغییر دهید. برخی از دوستان هم نامخانوادگی «فریدون» را مناسب میدانستند. در نهایت تصمیم گرفتم نام فامیل خود را در حوزه تغییر بدهم، ولی در شناسنامه تغییر ندهم. لذا با دوستان مختلف مشورت کردم تا بتوانم نام فامیل مناسبی انتخاب کنم… در نهایت نام «روحانی» را برای خود برگزیدم.
منبع: نامه نیوز