.
.
.
.
.
.
گروه تروریستی داعش با ظهور کثیف خود در منطقه علاوه بر اهداف سیاسی و جنگی در پی تخریب زیر ساخت ها و اصالت منطقه برآمده است. و در این راستا اقداماتی چون تخریب موزه ها و تاثارهای باستانی را را هدف قرار داده که تبدیل به برگ دردناکی در تاریخ تمدن بشریت شده است که در اینجا چند نمونه از ان را خواهیم اورد.
“معبد بعل شمین” یکی از بناهای تاریخی مشهور منطقه باستانی پالمیرا (تدمر) سوریه است که در لیست آثار تاریخی یونسکو ثبت شده است.
ادامـه
اعضای داعش با حمله به موزه شهر موصل عراق، آثار و مجسمه های باستانی و تاریخی را تخریب کرده و تعدادی از مجسمه های سنگی تاریخی در اطراف شهر موصل را نیز تخریب و نابود کردند.
تخریب آثار باستانی بینالمللی موزه یونسکو در شهر الحضر عراق
ین مجسمههای شیر در اصل اواسط دهه 1980 از منطقه باستانی «رسلان تاش» سوریه به شهر «راکا» منتقل شدند. داعشیها این منطقه را با بولدوزر تخریب کردند. مجسمههایی که در ورودی دروازههای «ارسلان تاش» نصب بودند، توسط پادشاهی در عصر آهن ساخته شدند. این شهر در قرن نهم قبل از میلاد توسط آشوریان فتح شد.
گاوهای بالدار با صورت انسان از حدود 3000 سال پیش نگهبان دروازه «نرگال» در نزدیکی موصل عراق بودند، اما نیروهای داعش با ابزار سنگین خود تا حد زیادی آنها را تخریب کردند. قدمت این مجسمهها به هفت قرن پیش از میلاد میرسد. اینها نگهبانان دروازههای شهر نینوا پایتخت حکومت آشوریان بودند.
چنین مجسمههایی در ورودیهای شهرها در زمان پادشاه «سناخریب» بوده و نماینگر خدای بینالنهرینی «نرگال» محسوب میشدند. براساس افسانهها این مجسمه طلسم شده بود و کسانی که آن را نابود کنند، دچار عذاب و نابودی میشوند. در متون کهن آمده است که اهانتکنندگان خونشان سیاه خواهد شد و هیچ گوری در زمین آنها را قبول نخواهد کرد.
بنابر اعلام یونسکو، نینوا یکی از مراکز مهم فرهنگی در جهان باستان بوده که در پیشبرد تمدن بشری نقش به سزایی داشته است. نینوا یکی از کلانشهرهایی بوده که زادگاه شاخههای مختلف هنر و دانش محسوب میشود.